De Top 5 Ultralight Rugzakken voor Backpackers die Grammen Tellen

Als doorgewinterde backpacker weet je dat elke gram telt, vooral tijdens lange afstanden waarbij je uitrusting dagenlang op je rug rust. Gelukkig biedt de markt tegenwoordig een scala aan ultralight rugzakken die perfect zijn voor avonturiers die streven naar minimale belasting zonder in te boeten aan comfort of duurzaamheid. Laten we eens kijken naar de top 5 ultralight rugzakken die populair zijn onder backpackers:

1. Osprey Levity 45: Met een gewicht van slechts 1,1 kg is de Osprey Levity 45 een van de lichtste rugzakken op de markt, zonder concessies te doen aan comfort of functionaliteit. Het beschikt over het AirSpeed rugsysteem, dat zorgt voor uitstekende ventilatie tijdens lange tochten. Het luchtige mesh rugpaneel minimaliseert het zweten en maximaliseert het draagcomfort. Met voldoende opslagruimte en handige zakken en bevestigingspunten is de Levity 45 een ideale metgezel voor je avonturen.

Link naar de Osprey Levity 45

2. Granite Gear Scurry Ultralight Day Pack: Met een gewicht van iets meer dan 1 kg biedt de Granite Gear Scurry Ultralight Day Pack een uitstekende balans tussen gewichtsbesparing en functionaliteit. Het aanpasbare draagsysteem zorgt voor een perfecte pasvorm, terwijl de talrijke zakken en bevestigingspunten je uitrusting georganiseerd houden. Dit duurzame ontwerp is ideaal voor langeafstandswandelingen in ruwe omstandigheden.

Link naar de Granite Gear Scurry Ultralight Day Pack

3. Gossamer Gear Gorilla 50: De Gossamer Gear Gorilla 50 is geliefd bij thru-hikers vanwege zijn lichte gewicht (slechts 0,86 kg) en comfortabele draagsysteem. Ondanks zijn minimalistische ontwerp biedt deze rugzak voldoende opslagruimte en organisatiemogelijkheden voor lange afstanden. Met handige functies zoals zijzakken van stretchstof en een grote voorzak is de Gorilla 50 een betrouwbare metgezel voor al je avonturen.

Link naar de Gossamer Gear Gorilla 50

4. Patagonia Altvia 36L: De Patagonia Altvia 36L biedt een compromisloze combinatie van ultralicht gewicht en duurzaamheid. Met gerecyclede materialen en een ergonomisch ontwerp biedt deze rugzak maximaal comfort, zelfs tijdens lange dagen op het pad. Met voldoende opslagruimte en handige functies zoals zijvakken en compressieriemen, is de Altvia 36L ideaal voor milieubewuste avonturiers.

Link naar de Patagonia Altvia 36L

5. Deuter Speed Lite 20: De Deuter Speed Lite 20 is perfect voor dagtochten en snel avontuur in de buitenlucht. Met een gewicht van slechts 0,49 kg en een gestroomlijnd ontwerp biedt deze rugzak maximale bewegingsvrijheid en comfort. Met handige functies zoals zijvakken en compressieriemen is de Speed Lite 20 een veelzijdige metgezel voor al je korte avonturen.

Link naar de Deuter Speed Lite 20

Of je nu de Appalachian Trail doorkruist of een weekendtocht maakt in de bossen, een ultralight rugzak kan je helpen om je doelen te bereiken met minder belasting op je lichaam. Kies een van deze topopties en geniet van de vrijheid van lichtgewicht reizen, terwijl je toch al je essentiële spullen binnen handbereik hebt.

admin
admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *